Tret d'una peli de ciència ficció: els clons

 

Tret d'una peli de ciència ficció: els clons



Hey Bloggers!😜Avui us parlaré sobre la biotecnologia. En concret sobre un tema molt popular que es veu reflexat a un munt de películes com poden ser Jurassic World, Gattaca, Star wars episodi ll : l'atac dels clons o Alien; resurrecció entre d'altres...
Però per poder aprofundir en el món de la clonació primer tenim que saber que és un clon o que es considera com a un clon.

Que es un clon?


Es considera que un clon és un conjunt de cèl·lules o organismes que són idèntics des de el punt de vista genètic i que s'originen per reproducció asexual. Per aconseguir un clon vertebrat s'aconsegueix amb la substitució del nucli d'un òvul sense fecundar pel nucli d'una cèl·lula adulta de l'individu que es pretén clon.


Dit això...  Que és la clonació?


La clonació consisteix en la producció d'una entitat biològica (cèl·lula, cromosoma, gen o organisme ) a partir d'una altre existent. Aquest procés pot realitzar-se amb la reproducció d'ADN obtingut d'una mateixa seqüència original. Aquesta tècnica, per tant, permet aquesta reproducció a partir d'una única cèl·lula o organisme a través de la divisió artificial d'estats embrionaris inicials.
En aquest sentit, hi ha que distingir entre la clonació reproductiva (que suposa la clonació completa d'un èsser humà) i la clonació terapèutica (quan es clonen les cél·lules d'un individu adult per que puguin ser utilitzades per la medicina).

Dilema Ètic: clonació d'Èssers humans (opinió personal)


però abans un petit resum...

La clonació en produeix una copia genètica de l'individu. ¿Això que vol dir? Vol dir que no copia els pensaments, voluntats, o ideologíes de la persona clonada. Per exemple, si clonèssim a Albert Einstein, el seu clon podría utilitzar la seva intel·ligència per crear un cercle de drogues a nivell mundial. No es pot clonar la voluntad de llibertad (com he esmentat abans), l'entorn, en especial el familiar, encara segeuix tenint una gran influència en l'individu, i això en pot modular la seva conducta.  


Conclusió:

Al meu parer, la clonació aplicada als èssers humans en pot ser un arma de doble tall, la clonació desde que la van descobrir, ha aportat grans descobriments al camp de la ciència com per exemple el fet de que gràcies a la clonació podem replicar a nivell genètic varies espècies animals. Amb aquest coneixement, es creu que també funciona amb humans, però està penat amb una condemna de 8 anys de presó a aquell que intentí experimentar amb intents de clonació a partir de humans. Abans he comentat que seria un arma de doble tall, ho dic perquè si això es permetès, ens donaría la capacitat de poder substituïr el mètode tradicional de reproducció i trencar amb la forma "natural" que tenim de reproduir-nos.

Però, per altra banda, si aquest coneixement caiguès en les males mans, en podrien fer vertaderes barbaritats amb això. Les persones narcicistes podrien fer ús de la clonació per satisfer les seves mentalitats malaltes d'egocentrisme o per a tramar les seves pròpies versions sobre la immortalitat, la gent envejosa i ambiciosa utilitzaría la clonació per obtindre diners, els individus malalts per aconseguir poder utilitzaríen la clonció per augmentar el seu domini sobre els altres... El potencial humà per la maldat es un fet real i no es pot deixar de costat les consideracions sobre l'ètica de la clonació. 



Comentaris

Entrades populars